top of page
dig-og-mig-og-zlatan_381464.jpg

 

Udgivet:15. august, 2017

Hvis vi skal stikke af, så kan vi lige så godt gøre det med stil. Og jeg skal have den her på. Han holdt en Manchester-trøje op foran sig. Ibrahimovic stod der på ryggen. – Bare dig og mig og Zlatan. Ned igennem Europa.

Siden Lasses storebror døde, er Lasses liv mere eller mindre gået i stå. Han går i skole, spiller lidt fodbold og ser youtube-videoer af helten Zlatans scoringer igen og igen. Men ellers sker der ikke rigtigt noget. Vennerne har Lasse efterhånden mistet kontakten med, for slet ikke at tale om de uopnåelige piger, hvis selfier Lasse studerer på Instagram. Men pludselig ændrer alt sig, da Tobias begynder i Lasses klasse. Kan Tobias blive Lasses billet tilbage til livet? Dig og mig og Zlatan er en stærk ungdomsbog om at miste, om fodbold og om dybe venskaber.

Bogen kan købes her

DIG & MIG & ZLATAN

drengene.jpg


 


Udgivet: 23. oktober 2018

Det var os, der var drengene. Det var det eneste, de kaldte os … 

I ungdomsromanen Drengene følger vi seks venner fra 0. klasse til deres skæbnesvangre sidste skoledag. De spiller fodbold, laver lidt ballade, hører hiphop, skater, begynder at drikke, opdager hash, kommer op at slås, snakker om damer, gør deres første spæde seksuelle erfaringer – og hele tiden lurer katastrofen i baggrunden.

Hvem er de drenge? Hvorfor bliver de sådan, især når de er i grupper? Hvor meget porno ser de? Hvor meget presser de hinanden? Hvor meget drikker de? Og er de egentlig så slemme, når det kommer til stykket?


Drengene er en intens, ærlig og aktuel roman om de unge drenge.

Bogen kan købes her

DRENGENE

eeee.jpg

ENGLENE OVER KØBENHAVN


Udgivet: 20. marts 2020

Vi står som forstenede og kigger på flyet, der langsomt kommer nærmere. Det kan ikke være meget mere end 50 meter væk.

– Det styrter ned, siger han.

 

Den 21. marts 2020 var det 75 år siden, at Den Franske Skole på Frederiksberg blev ramt af bomber fra allierede fly, der forvekslede skolen og Shellhuset, som var missionens egentlige mål. 86 børn og 18 voksne døde. Jonas Kleinschmidts morfar deltog i redningsarbejdet:

”Fra sit kontor på Frydendalsvej så han onsdag den 21. marts 1945 to engelske fly flyve lavt ind over byen. Kort efter kastede de deres bomber over Frederiksberg og hele området omkring Den Franske Skole. Min morfar blev en del af redningsarbejdet, hvor frivillige og brandmænd hjalp døde og sårede – primært børn – ud fra ruinerne. Igennem sit liv fortalte min morfar mange gange om den skæbnesvangre dag, men kun i overfladiske vendinger, og det var tydeligt, at det var en oplevelse, han aldrig fik bearbejdet. Da jeg fik adgang til hans erindringer for nogle år siden, fik jeg nogle af mine spørgsmål besvaret, og herfra opstod idéen til en historie om drengen Johannes, der rejser tilbage i tiden og møder sin farfar som ung.”

Englene over København er en rørende og barsk fortælling om livet under besættelsen, om kærlighed på tværs af generationer – og om en af de mest dramatiske og tragiske begivenheder i nyere danmarkshistorie.

Bogen kan købes her.

bottom of page